Verheul & Weerman

Osteoporose programma

Als u ouder wordt, neemt de kans op osteoporose (botontkalking) toe.
Maar ook op jonge leeftijd kunt u hiermee te maken krijgen, bijvoorbeeld als gevolg van erfelijke aanleg, ziekte of medicijngebruik. In ons osteoporose programma leert u hoe u met de juiste beweging de achteruitgang van uw botten kunt remmen.

Wat is het doel?

Osteoporose ontstaat door een te snelle afbraak of een vertraagde opbouw van bot. Daardoor verliezen botten hun stevigheid en structuur en worden ze brozer. U kunt dan sneller een bot breken, zelfs tijdens alledaagse activiteiten als bukken, tillen of opstaan.
Er zijn verschillende factoren die de kans op osteoporose vergoten, zoals roken, eenzijdige voeding, overmatig alcohol- of koffiegebruik, onvoldoende lichaamsbeweging, ondergewicht en te weinig buitenlicht. Osteoporose is niet echt te genezen. Wel kunt u de achteruitgang van uw botten remmen. Goede voeding en beweging zijn hierbij van cruciaal belang. In het osteoporose programma richten wij ons op bewegen want met goed bewegen maakt u uw botten sterker.

Hoe ziet het programma eruit?

Onder begeleiding van onze fysiotherapeut leert u uw lichaam beter kennen. Wij leren u hoe u bij alledaagse bewegingen uw lichaam op de juiste manier te belasten. Daarnaast doet u oefeningen om uw evenwichtsgevoel en coördinatie te verbeteren. Hiervoor hebben wij speciale valpreventie programma’s ontwikkeld.
Wij stemmen ons bewegingsprogramma af op uw persoonlijke situatie. Zo werken wij op een verantwoorde manier toe naar een actieve levensstijl met dagelijkse lichaamsbeweging. Dit is essentieel voor de opbouw van uw botten. Graag geven wij u ook informatie en advies hoe u bepaalde klachten kunt verminderen en indien mogelijk te voorkomen.

Met wie werken we samen ?

Onze fysiotherapeut werkt samen met een huisarts en praktijkondersteuner ouderen.

Yannick Olde Olthof - fysiotherapeut

Yannick Olde Olthof

Onze specialist Osteoporose programma

Meer weten? Bel ons
0252 620600

Openingstijden


Maandag t/m donderdag
van 07.30 tot 22.00 uur
Vrijdag van 07.30 tot 18.30 uur
Zaterdag van 08.00 tot 12.30 uur

Onze vestigingen


 

Hoofdvestiging “Welgelegen”

Welgelegen 29
2152 BH Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum
de Pionier

Hugo de Vriesstraat 19
(Tweede verdieping)
Route

Gezondheidscentrum
De Nieuwe Kern

De Doorbraak 11
(Tweede verdieping)
2151 AM Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum
Lucas Bols

Lucas Bolsstraat 10
2152 CZ Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum Getsewoud

Händelplein 25
2151 NL Nieuw-Vennep
Route

iAM Hotel Rijksweg A4 (Hydrotherapie)

Rijksweg A4 nummer 3
2132 MA Hoofddorp
Route