Behandeling van rugklachten

De rug bestaat uit 5 lendenwervels en 12 borstwervels. De kleine wervelgewrichten zorgen samen met de tussenwervelschijven voor voldoende beweeglijkheid. De rug wordt overeind gehouden door sterke rug- en buikspieren. Het rugsysteem is erg sterk en kan grote krachten weerstaan.
Vacature manueel therapeut bij Verheul & Weerman Fysiotherapeuten in Nieuw-Vennep
Rugklachten komen veel voor en zitten meestal laag in de rug. Soms ontstaan rugklachten acuut, zoals bij spit, na een verkeerde til- of bukbeweging. Meestal ontstaan de klachten langzaam doordat de rug minder gebruikt wordt, bijvoorbeeld door veel zitten. De rug wordt pijnlijk en stijf waardoor ook de lichamelijke conditie vermindert. Ook na of tijdens een drukke periode van overbelasting kunnen rugklachten optreden. Verder kunnen drukte en stress rugklachten veroorzaken. Vaak houden rugklachten langer aan en spelen ze af en toe op.

Rugklachten

Door pijnklachten in de (lage) rug kunt u de rug minder goed gebruiken en belasten. Vooral bij bukken, tillen en slenteren merkt u de pijn en stijfheid. Pijn kan in de rug zitten maar ook uitstralen naar bijvoorbeeld bil en been, waarbij pijnlijke tintelingen kunnen optreden. Het is belangrijk om gericht en tijdig onderzoek naar de oorzaak van de rugklachten te doen. Onze rugprogramma’s zijn gericht op het wegnemen van het acute probleem, het begrijpen van de oorzaak van de pijn en het leren voorkomen van de pijn. U leert actieve oefeningen, die u ook thuis kunt doen.

Rugpoli

Als uw rugklachten ook na intensieve fysiotherapie niet verminderen, kunt u terecht in de speciale rugpoli van het Spaarne Gasthuis. Onze gespecialiseerde rugfysiotherapeut onderzoekt uw rug samen met orthopedisch chirurg dr. R.J.W. Hoogendoorn. Zij maken een röntgenfoto, stellen een diagnose en maken een persoonlijk behandelplan.

Openingstijden


Maandag t/m donderdag
van 07.30 tot 22.00 uur
Vrijdag van 07.30 tot 18.30 uur
Zaterdag van 08.00 tot 12.30 uur

Onze vestigingen


 

Hoofdvestiging “Welgelegen”

Welgelegen 29
2152 BH Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum
de Pionier

Hugo de Vriesstraat 19
(Tweede verdieping)
Route

Gezondheidscentrum
De Nieuwe Kern

De Doorbraak 11
(Tweede verdieping)
2151 AM Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum
Lucas Bols

Lucas Bolsstraat 10
2152 CZ Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum Getsewoud

Händelplein 25
2151 NL Nieuw-Vennep
Route

iAM Hotel Rijksweg A4 (Hydrotherapie)

Rijksweg A4 nummer 3
2132 MA Hoofddorp
Route