Verheul & Weerman

Schroth therapie

Schroth therapie is een specifieke behandelmethode voor mensen met een scoliose.

Wat is scoliose?

Een scoliose is een driedimensionale verkromming van de wervelkolom en romp. Hierdoor ontstaan er één of meerdere bochten. De wervelkolom draait hierbij ook om haar as (een torsie) wat zich kan uiten in “kuilen” in de rug, het uitsteken van ribben of een bult kan veroorzaken. Deze bult wordt ook wel een gibbus genoemd, welke met name zichtbaar is als men vooroverbuigt.

We spreken van een scoliose als de mate van de kromming, de Cobbse hoek, meer dan 10 graden is. In principe hoeven kinderen met een scoliose geen klachten of pijn te hebben, maar dat betekent niet dat het risico op verergering minder is. Eventuele verergering van de bocht(en) is afhankelijk van het type scoliose, leeftijd (groei indicatoren), genetische factoren, geslacht en de Cobbse hoek met hierbij het aantal graden rotatie van de bocht(en).

schroth therapie scoliose

Schroth therapie voor scoliose

Onze Schroth therapeut Sanne van Haaster zal de driedimensionale verkromming(en) in kaart brengen en deze classificeren. Vervolgens zal de behandeling met oefeningen specifiek gericht zijn op uw situatie, doelen en klachtenbeeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van houdingstherapie (met hulp van spiegels), ademhalingsoefeningen en oefentherapie gericht op uw type scoliose. Zo is iedere patiënt en elke scoliose anders; wij zien patiënten van alle leeftijden, patiënten die wel/geen brace dragen en soms al geopereerd zijn. In al deze gevallen kan Schroth therapie, in samenwerking met orthopeden (van o.a. het Spaarne Gasthuis), kinderfysiotherapeuten en orthopedisch instrumentmakers, een positieve bijdrage leveren.

Schroth therapie: oefeningen

Wilt u weten hoe een behandeling en bijbehorende oefeningen van Schroth therapie in z’n werk gaat? Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen bij onze Schroth therapeut!

 

SANNE-VAN-HAASTER

Vragen over Schroth therapie?

Neem gerust contact op met Sanne van Haaster

Meer weten? Bel ons
0252 620600

Openingstijden


Maandag t/m donderdag
van 07.30 tot 22.00 uur
Vrijdag van 07.30 tot 18.30 uur
Zaterdag van 08.00 tot 12.30 uur

Onze vestigingen


 

Hoofdvestiging “Welgelegen”

Welgelegen 29
2152 BH Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum
de Pionier

Hugo de Vriesstraat 19
(Tweede verdieping)
Route

Gezondheidscentrum
De Nieuwe Kern

De Doorbraak 11
(Tweede verdieping)
2151 AM Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum
Lucas Bols

Lucas Bolsstraat 10
2152 CZ Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum Getsewoud

Händelplein 25
2151 NL Nieuw-Vennep
Route

iAM Hotel Rijksweg A4 (Hydrotherapie)

Rijksweg A4 nummer 3
2132 MA Hoofddorp
Route