Behandeling van nekklachten

De nek bestaat onder andere uit 7 wervels en veel spieren. Ook lopen er allemaal zenuwen en bloedvaten doorheen, vandaar dat de nek kwetsbaar is. De nek houdt het hoofd omhoog, dat vraagt veel van de nekspieren.
Nekpijn komt vanuit de nekwervelkolom. De pijn kan niet alleen daar voelbaar zijn, maar ook in de zijkanten van de nekspieren. Pijn kan uitstralen naar de schouders, schouderbladen, armen, schedel van het achterhoofd en borst. Ook kan nekpijn gepaard gaan met hoofdpijn. Vaak worden de klachten erger bij lang zitten of autorijden. De meeste klachten ontstaan zonder duidelijke oorzaak.
Soms ontstaan nekklachten na een trauma of ongeluk, dan voelt u een stekende pijn. Meestal zijn nekklachten onschuldig en gaan ze ook weer weg. Als u wat ouder bent, kan pijn ontstaan doordat de kwaliteit van het kraakbeen achteruit gaat (degeneratie). Dat kan problemen opleveren in draaien en strekken van de nek, waarbij u een zeurende pijn voelt.

Nekklachten

Door pijnklachten kunt u de nek minder goed gebruiken en belasten. Vooral bij lang zitten en draaien van het hoofd hebt u een pijnlijk en stijf gevoel. Het is van belang tijdig te onderzoeken of de klachten in de nek zijn te lokaliseren of uitstralen naar bijvoorbeeld uw hoofd of armen waarbij ook tintelingen optreden. Als we de oorzaken van uw klachten hebben gevonden, stellen we een persoonlijk behandelplan op. Daarbij leren we u gerichte en actieve oefeningen, die u ook thuis kunt doen. Daarnaast geven we advies over aanpassingen op het werk. Ook geven we u oefeningen om te ontspannen.

Openingstijden


Maandag t/m donderdag
van 07.30 tot 22.00 uur
Vrijdag van 07.30 tot 18.30 uur
Zaterdag van 08.00 tot 12.30 uur

Onze vestigingen


 

Hoofdvestiging “Welgelegen”

Welgelegen 29
2152 BH Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum
de Pionier

Hugo de Vriesstraat 19
(Tweede verdieping)
Route

Gezondheidscentrum
De Nieuwe Kern

De Doorbraak 11
(Tweede verdieping)
2151 AM Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum
Lucas Bols

Lucas Bolsstraat 10
2152 CZ Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum Getsewoud

Händelplein 25
2151 NL Nieuw-Vennep
Route

iAM Hotel Rijksweg A4 (Hydrotherapie)

Rijksweg A4 nummer 3
2132 MA Hoofddorp
Route