Behandeling van heupklachten

Het heupgewricht is een belangrijk gewricht omdat het de schakel vormt tussen het bekken en het bovenbeen. Het is een sterk gewricht waar veel krachten op komen, zoals bij (hard)lopen.
Klachten van het heupgewricht zijn vaak merkbaar in de lies. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Soms ontstaat de pijn acuut, bijvoorbeeld bij sporters na een trauma. Dit is meestal een stekende/schietende pijn. Soms ontstaat de pijn langzaamaan, dat kan gebeuren doordat de kwaliteit van het kraakbeen achteruit gaat (degeneratie). Dit geeft een meer zeurende pijn, die gepaard gaat met stijfheid van de heup. Bij mensen boven de zestig komt deze degeneratie (artrose) regelmatig voor. De kwaliteit van het kraakbeenweefsel wordt langzaam minder en de spieren rond het heupgewricht worden minder krachtig, waardoor u wat ‘waggelend’ gaat lopen.

Behandeling van heupklachten

Door pijnklachten in de heup kunt u de heup minder goed gebruiken en belasten. Dit merkt u vooral bij het lopen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeut onderzoekt de oorzaak van uw heupklachten en stelt een persoonlijk behandelplan op. Ook geeft de fysiotherapeut u advies en leert u oefeningen die u thuis kunt doen.

Het kan zijn dat u door heupartrose zoveel pijnklachten hebt, dat een operatie noodzakelijk is. In samenwerking met het ziekenhuis bereiden we u dan goed voor op de operatie. Het is belangrijk dat u na de operatie bij ons een revalidatietraject volgt.

Openingstijden


Maandag t/m donderdag
van 07.30 tot 22.00 uur
Vrijdag van 07.30 tot 18.30 uur
Zaterdag van 08.00 tot 12.30 uur

Onze vestigingen


 

Hoofdvestiging “Welgelegen”

Welgelegen 29
2152 BH Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum
de Pionier

Hugo de Vriesstraat 19
(Tweede verdieping)
Route

Gezondheidscentrum
De Nieuwe Kern

De Doorbraak 11
(Tweede verdieping)
2151 AM Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum
Lucas Bols

Lucas Bolsstraat 10
2152 CZ Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum Getsewoud

Händelplein 25
2151 NL Nieuw-Vennep
Route

iAM Hotel Rijksweg A4 (Hydrotherapie)

Rijksweg A4 nummer 3
2132 MA Hoofddorp
Route