Verheul & Weerman

COPD revalidatieprogramma

Het programma voor longreactivatie is ontwikkeld voor mensen met astma en COPD. Bij COPD kan sprake zijn van chronische bronchitis of longemfyseem. Deze aandoeningen aan de longen en luchtwegen hinderen u bij het ademhalen.

Wat is het doel?

Het hoofddoel van het programma is om uw klachten en kwetsbaarheid te verminderen. We helpen u uw conditie op peil te brengen én te houden. Tegelijkertijd versterkt u uw spieren. Dit vermindert de lichamelijke beperkingen als gevolg van uw longaandoening. En het zorgt ervoor dat u minder last hebt van benauwdheid en hoestbuien bij inspanning.

Hoe ziet het programma eruit?

Op basis van uw hulpvraag en de ernst van de klachten wordt een behandelprogramma opgesteld. De mate van uw kortademigheidsklachten en functioneren bepalen of u in groep A, B1, B2, C of D valt. Op basis daarvan bepaalt uw zorgverzekeraar hoeveel behandelingen worden vergoed.

Tijdens het programma doet u twee keer per week mee aan een training van een uur. Onze gespecialiseerde fysiotherapeut stelt een persoonlijk trainingsprogramma op met als belangrijke aandachtspunten:

  • Verbeteren van uw ademhalingstechniek en aanleren van ontspannende ademhalingsoefeningen. Hiermee kunt u uw klachten of het verloop van een aanval op een gunstige manier beïnvloeden.
  • Aanleren van hoesttechnieken (huffen) om overmatig slijm op te hoesten.
  • Leren uw krachten en energie over de dag te verdelen.
  • Aanleren van ontspanningstechnieken. Benauwdheid gaat vaak samen met verhoogde spierspanning. Het is daarom belangrijk dat u zich goed kunt ontspannen.
  • Verbeteren van uw conditie. Veel longpatiënten gaan inspanning uit de weg, omdat dit kortademigheid kan veroorzaken. Dit leidt juist weer tot verder conditieverlies. Het is belangrijk hier verandering in te brengen en uw conditie op verantwoorde wijze te verbeteren. U kunt meer dan u denkt!

Met wie werken we samen ?

De praktijk werkt nauw samen met POH’ers van huisartsen, longartsen en longverpleegkundigen van het ziekenhuis. Ook stemmen we de behandeling af met diëtisten en thuiszorg.

Fysiotherapeut Max Verheul

Max Verheul

Onze specialist COPD revalidatie

Meer weten? Bel ons
0252 620600

Openingstijden


Maandag t/m donderdag
van 07.30 tot 22.00 uur
Vrijdag van 07.30 tot 18.30 uur
Zaterdag van 08.00 tot 12.30 uur

Onze vestigingen


 

Hoofdvestiging “Welgelegen”

Welgelegen 29
2152 BH Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum
de Pionier

Hugo de Vriesstraat 19
(Tweede verdieping)
Route

Gezondheidscentrum
De Nieuwe Kern

De Doorbraak 11
(Tweede verdieping)
2151 AM Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum
Lucas Bols

Lucas Bolsstraat 10
2152 CZ Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum Getsewoud

Händelplein 25
2151 NL Nieuw-Vennep
Route

iAM Hotel Rijksweg A4 (Hydrotherapie)

Rijksweg A4 nummer 3
2132 MA Hoofddorp
Route