Behandeling van enkel- en voetklachten

Het enkel- en voetgewricht zorgt voor een optimale aanpassing aan de ondergrond. Het gewricht moet zowel stevig en stabiel zijn als beweeglijk om zich te kunnen aanpassen aan verschillende ondergronden. Daarom bestaat het enkel- en voetgewricht uit verschillende gewrichten, die allemaal samenwerken door verbindingen van banden en spieren.

Klachten aan het enkel- en voetgewricht komen zowel aan de voor- en achterkant als aan de zijkanten voor. Soms ontstaat de pijn acuut, bijvoorbeeld bij het sporten. Dit is meestal een stekende/schietende pijn, waarbij er vaak een zwelling ontstaat. Een bekend voorbeeld is de enkelkneuzing. Soms ontstaat de pijn langzaamaan, dat kan gebeuren bij instabiliteitsklachten waarbij de spieren niet op tijd aanspannen en er klachten ontstaan na plotselinge draaibewegingen.
Ook kan de voetboog wat verminderen, waardoor pijn- en vermoeidheidsklachten ontstaan na langer staan of lopen. De pijn kan ook langzaam ontstaan doordat de kwaliteit van het kraakbeen achteruit gaat (degeneratie). Dit geeft een meer zeurende pijn, die gepaard gaat met stijfheid van de enkel. Bij mensen boven de zestig komt deze degeneratie (artrose) regelmatig voor.

Enkel- en voetklachten

Door pijnklachten kunt u de enkel minder goed gebruiken en belasten. Dit merkt u vooral bij het lopen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeut onderzoekt de oorzaak van uw klachten en stelt een persoonlijk behandelplan voor u op. Ook geeft de fysiotherapeut u advies en leert u oefeningen die u thuis kunt doen.

Onze gespecialiseerde fysiotherapeut houdt samen met podotherapeut Monique Schellingerhout een voetenspreekuur in onze praktijk.

Openingstijden


Maandag t/m donderdag
van 07.30 tot 22.00 uur
Vrijdag van 07.30 tot 18.30 uur
Zaterdag van 08.00 tot 12.30 uur

Onze vestigingen


 

Hoofdvestiging “Welgelegen”

Welgelegen 29
2152 BH Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum
de Pionier

Hugo de Vriesstraat 19
(Tweede verdieping)
Route

Gezondheidscentrum
De Nieuwe Kern

De Doorbraak 11
(Tweede verdieping)
2151 AM Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum
Lucas Bols

Lucas Bolsstraat 10
2152 CZ Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum Getsewoud

Händelplein 25
2151 NL Nieuw-Vennep
Route

iAM Hotel Rijksweg A4 (Hydrotherapie)

Rijksweg A4 nummer 3
2132 MA Hoofddorp
Route