Behandeling van knieklachten

Het kniegewricht geeft de beweging van het onderbeen door naar het bovenbeen en andersom. Het moet sterk zijn om die krachten te geleiden en moet tegelijkertijd mobiel zijn om onze dagelijkse activiteiten als lopen en hurken te kunnen uitvoeren. Rond en in de knie lopen daarom verschillende (kruis)banden met sterke spieren. De bekende menisci (aan de binnen- en buitenkant van de knie) zorgen dat de draaibeweging in het kniegewricht beperkt wordt.
Knieklachten komen zowel aan de voor- en achterkant als aan de zijkanten voor.
Soms ontstaat de pijn acuut, bijvoorbeeld bij het sporten. Dit is meestal een stekende/schietende pijn, waarbij er vaak een zwelling ontstaat. Soms ontstaat de pijn langzaam. Dat kan gebeuren doordat de kwaliteit van het kraakbeen achteruit gaat (degeneratie). Dit geeft een meer zeurende pijn die gepaard gaat met stijfheid van de knie.
Bij mensen boven de zestig komt deze degeneratie (artrose) regelmatig voor. De kwaliteit van het kraakbeenweefsel wordt langzaam minder en de spieren rond het kniegewricht worden minder krachtig, waardoor u minder goed loopt.

Behandeling van knieklachten

Door pijnklachten in de knie kunt u de knie minder goed gebruiken en belasten. Dit merkt u vooral bij het lopen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeut onderzoekt de oorzaak van uw knieklachten en stelt een persoonlijk behandelplan voor u op. Ook geeft de fysiotherapeut u advies en leert u oefeningen die u thuis kunt doen.

Het kan zijn dat u door knieartrose zoveel pijnklachten heeft dat een operatie noodzakelijk is. In samenwerking met het ziekenhuis bereiden we u dan goed voor op de operatie. Het is belangrijk dat u na de operatie bij ons een revalidatietraject volgt.

Openingstijden


Maandag t/m donderdag
van 07.30 tot 22.00 uur
Vrijdag van 07.30 tot 18.30 uur
Zaterdag van 08.00 tot 12.30 uur

Onze vestigingen


 

Hoofdvestiging “Welgelegen”

Welgelegen 29
2152 BH Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum
de Pionier

Hugo de Vriesstraat 19
(Tweede verdieping)
Route

Gezondheidscentrum
De Nieuwe Kern

De Doorbraak 11
(Tweede verdieping)
2151 AM Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum
Lucas Bols

Lucas Bolsstraat 10
2152 CZ Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum Getsewoud

Händelplein 25
2151 NL Nieuw-Vennep
Route

iAM Hotel Rijksweg A4 (Hydrotherapie)

Rijksweg A4 nummer 3
2132 MA Hoofddorp
Route