Behandeling van schouderklachten

Het schoudergewricht bestaat uit de bovenarm en het schouderblad. Zowel het schouderblad (kom) als de bovenarm (kop) kunnen bewegen. Daardoor kunnen we met onze armen allerlei dagelijkse activiteiten uitvoeren, zoals gooien en reiken. De spieren voeren de beweging uit en houden tegelijkertijd de kop in de kom en zorgen voor stabiliteit.

Nekpijn komt vanuit de nekwervelkolom. De pijn kan niet alleen daar voelbaar zijn maar ook in de zijkanten van de nek. Pijn kan uitstralen naar de schouders, schouderbladen, armen, schedel van het achterhoofd en borst. Ook kan nekpijn gepaard gaan met hoofdpijn. Vaak worden de klachten erger bij lang zitten of autorijden. De meeste klachten ontstaan zonder duidelijke oorzaak.
Soms ontstaan nekklachten na een trauma of ongeluk, dan voelt u een stekende pijn. Meestal zijn nekklachten onschuldig en gaan ze ook weer weg. Als u wat ouder bent, kan pijn ontstaan doordat de kwaliteit van het kraakbeen achteruit gaat (degeneratie). Dat kan problemen opleveren in draaien en strekken van de nek waarbij u een zeurende pijn voelt.

Mensen hebben vaak schouderklachten bij bewegen, bijvoorbeeld bij het omhoog bewegen van de arm. Soms ontstaat de pijn acuut, bijvoorbeeld bij sporters na herhaalde trauma. Dit is een stekende/schietende pijn. Soms ontstaat het langzaam zoals bij peesproblemen van de schouderspieren. Dit geeft een meer zeurende pijn wanneer u de arm optilt en in een bepaalde positie houdt. Als u wat ouder bent, kan pijn ontstaan doordat de kwaliteit van het kraakbeen achteruit gaat (degeneratie).

Schouderklachten

Door pijnklachten kunt u de schouder minder goed gebruiken en belasten. Onze gespecialiseerde fysiotherapeut onderzoekt de oorzaak van uw schouderklachten en stelt een persoonlijk behandelplan op. Ook geeft de fysiotherapeut u advies en leert u oefeningen die u thuis kunt doen.

Schouderspreekuur

We houden een speciaal schouderspreekuur met onze schouderfysiotherapeut en een huisarts die gespecialiseerd is in de schouder. Zij onderzoeken samen uw schouder onder andere met behulp van echografie, stellen een diagnose en maken een behandelplan. Als u veel pijn hebt, infiltreren ze onder echogeleide, waardoor de pijnklachten fors verminderen. Hierna oefent de fysiotherapeut met u om uw schoudergewricht weer in conditie te krijgen.

Openingstijden


Maandag t/m donderdag
van 07.30 tot 22.00 uur
Vrijdag van 07.30 tot 18.30 uur
Zaterdag van 08.00 tot 12.30 uur

Onze vestigingen


 

Hoofdvestiging “Welgelegen”

Welgelegen 29
2152 BH Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum
de Pionier

Hugo de Vriesstraat 19
(Tweede verdieping)
Route

Gezondheidscentrum
De Nieuwe Kern

De Doorbraak 11
(Tweede verdieping)
2151 AM Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum
Lucas Bols

Lucas Bolsstraat 10
2152 CZ Nieuw-Vennep
Route

Medisch Centrum Getsewoud

Händelplein 25
2151 NL Nieuw-Vennep
Route

iAM Hotel Rijksweg A4 (Hydrotherapie)

Rijksweg A4 nummer 3
2132 MA Hoofddorp
Route